LibreOffice: Kompatibel med Microsoft Office og OpenOffice?

Dette er forskjellene mellom Microsoft Office og OpenOffice

Programmer for å skrive tekster, håndtere tabeller eller forberede presentasjoner har blitt en integrert del av mange hverdagssituasjoner. Topphunden i dette segmentet er Microsoft Office -programvarepakken, som inneholder klassiske applikasjoner som Word, Excel og PowerPoint. Men dette tilbudet er ikke den eneste måten å effektivt håndtere typiske kontoroppgaver. To populære og gratis alternativer er programvarepakkene LibreOffice og OpenOffice, hvis funksjoner er skreddersydd for de samme behovene som Microsoft Office oppfyller. Alle programmer er kompatible med hverandre.

Forskjeller mellom LibreOffice og OpenOffice

LibreOffice kom ut av OpenOffice i 2011, og derfor har begge tilbudene en lignende struktur og lignende alternativer. Av denne grunn har programmene til begge Office -pakkene også de samme navnene. Likevel er det noen forskjeller mellom LibreOffice og OpenOffice:

  • LibreOffice lagrer også dokumenter i DOCX-, XLSX- og PPTX -formater, mens OpenOffice bare kan åpne dem.
  • LibreOffice mottar flere oppdateringer og regnes derfor som mer moderne.
  • OpenOffice er bare tilgjengelig i en 32-biters versjon, mens LibreOffice også er tilgjengelig i en 64-biters versjon.
  • OpenOffice bruker vanligvis mindre RAM.
  • I tillegg har bare OpenOffice en avspillingsmodus for lyd- og videofiler.

I tillegg til de slående forskjellene, har LibreOffice også noen få mindre fordeler. For eksempel kan tabeller i Calc utheves i farger, og sideforholdene til Writer forblir stabile selv når du importerer store bildefiler.

Er LibreOffice kompatibelt med OpenOffice?

Siden LibreOffice og OpenOffice har større likheter enn forskjeller, er det ikke overraskende at begge programvarepakkene bruker OpenDocument (.odf) -formatet som standard når det gjelder lagring av dokumenter. Dette er de vanligste formatene som brukes når du arbeider med LibreOffice og OpenOffice:

  • .odt for tekstdokumenter
  • .ods for regneark
  • .odp for presentasjonsfiler
  • .odg for tegninger og illustrasjoner

Som et resultat kan filer som ble opprettet i LibreOffice, også åpnes i OpenOffice. Det skal imidlertid bemerkes at ikke alle funksjoner i den tidligere applikasjonen også er inkludert i sistnevnte. Som et resultat kan ikke all formatering brukes riktig og derfor gå tapt.

LibreOffice -kompatibilitet med Microsoft Office

LibreOffice er også kompatibelt med Microsoft Office. Siden LibreOffice også inneholder filformater som Microsoft Office bruker som standard, for eksempel .doc,. docx eller. xlsx, er det ikke noe problem å åpne filene. Som med kompatibiliteten med OpenOffice, kan det hende at noen formateringer ikke støttes, og du må redigere den.

Hvordan åpner du LibreOffice -filer i Microsoft Office og OpenOffice - og omvendt?

Hvis du bruker Microsoft Office eller OpenOffice på datamaskinen din og vil bruke den til å åpne en fil som tidligere ble opprettet med LibreOffice, er det ikke noe problem. Du kan enten åpne filen med et dobbeltklikk, som åpner det tilknyttede programmet fra Microsoft Office eller OpenOffice, eller du kan først åpne ønsket program og deretter importere filen. Siden begge pakkene bruker de samme filformatene, har Microsoft Office eller OpenOffice ingen problemer med å kjøre dokumentet. Dette prinsippet gjelder også omvendt hvis du bruker LibreOffice og vil hente frem et dokument som er opprettet i Microsoft eller OpenOffice.

Men hvis du har både Microsoft Office eller OpenOffice og LibreOffice installert på enheten, starter bare ett av de to programmene som standard når du åpner en fil i OpenDocument -format (.odf). Hvis du vil endre denne innstillingen, høyreklikker du på den aktuelle filen og velger "Åpne med …". Et utvalg av alle programmer som støtter dette filformatet vises deretter. Der kan du bestemme hvilken av Office -pakkene du foretrekker å starte. Ved å klikke på boksen nedenfor angir du at det valgte programmet skal brukes som den nye standarden for å åpne slike filer.

LibreOffice er det bedre alternativet

Den vanlige opprinnelsen til OpenOffice og LibreOffice betyr at begge programvarepakkene har mer til felles enn forskjeller. Dette fører i utgangspunktet til en høy grad av kompatibilitet mellom programmene den inneholder. Dette gjør at filer som er opprettet med den ene Office -pakken, enkelt kan åpnes med den andre.

Ytterligere kompatibilitet har imidlertid sine grenser for OpenOffice, ettersom bare LibreOffice kan lagre dokumentene i de ofte brukte formatene Word, Excel og Co. I tillegg viser sammenligningen mellom funksjonene til OpenOffice og LibreOffice at selv om begge har sine individuelle fordeler, er sistnevnte pakke mer moderne takket være de hyppigere oppdateringene.

FAQ

Hvilke operativsystemer kan jeg bruke LibreOffice og OpenOffice med?

Begge programvarepakkene støtter enheter som bruker Windows, macOS og Linux som operativsystem. I tillegg er det versjoner av begge applikasjonene som er kompatible med smarttelefoner og nettbrett som bruker Android.

Kan jeg bruke Office -pakkene til å lagre dokumenter som PDF?

Både OpenOffice og LibreOffice lar tekster lagres i PDF -format. Imidlertid er LibreOffice den eneste av de to pakkene som også støtter innsetting av individuelle vannmerker.

Kan jeg bruke programmene på flere datamaskiner samtidig?

Siden bruken av OpenOffice og LibreOffice er gratis, kan en enkelt nedlasting installeres og brukes på et hvilket som helst antall enheter av et hvilket som helst antall brukere.

Du finner flere artikler om LibreOffice -kompatibilitet her:

  • Slik redigerer du LibreOffice -filer på Android

  • Bruk Microsoft -maler også i OpenOffice / LibreOffice

  • Palm og Microsoft Mobile: OpenOffice.org og PDAer

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave