Finn den neste tomme Excel -cellen

Innholdsfortegnelse

Hvordan bestemme den neste ledige cellen i en kolonne ved hjelp av en makro

I mange makroer bør data legges til kontinuerlig. Deretter er det nødvendig å bestemme den neste cellen i en kolonne der du kan legge inn data. Du kan løse dette ved hjelp av en Excel -formel.

Men hvis du vil bestemme den siste cellen i en makro, trenger du VBA -kommandoer. Det er flere tilnærminger for å løse problemet. Her er en passende makro:

Sub SearchFreeCell ()
Dim Cell As Range
Dim Maxzeile så lenge
Hvis Val (Venstre (Application.Version, 2))> 11 Da
Maks linje = 1048576
Ellers
Maks linje = 65536
Slutt om
Angi celle = celler (Maxzeile, 1). Slutt (xlUp). Forskyvning (1, 0)
MsgBox "Den neste ledige cellen er" & cell.Address (False, False)
Slutt Sub

Når den er startet, bestemmer makroen den neste ledige, ubrukte cellen i kolonne A. Adressen til denne cellen vises i et vindu.

Makroen adresserer den siste raden i kolonne A i den aktive tabellen, og bestemmer den siste cellen som ble brukt ovenfor. For at makroen skal fungere i Excel opp til versjon 2003 så vel som i Excel fra versjon 2007, gjøres det et passende saksskille i begynnelsen. Denne sonderskillelsen er nødvendig fordi antall tilgjengelige linjer har økt med versjon 2007 fra 65536 til 1048576.

Hvis du vil finne den ledige cellen i en kolonne i stedet for den frie cellen i kolonne A, erstatter du det første tallet 1 i parentes etter kommandoen Celler med nummeret til den tilsvarende kolonnen.

Tips: Hvis du vil vite hvordan du skriver inn og starter makroer i Excel, finner du en kort beskrivelse her: http://www.exceldaily.de/excel-makros-vba/artikel/d/so-haben-sie -makros- in-excel-ein.html

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave