Evaluer data som en prosentandel og gjenkjenne alle aksjer i det samlede resultatet

Innholdsfortegnelse

For å finne ut hvordan data i en Excel -tabell forholder seg til hverandre i prosent, trenger du en prosentevaluering. Sett inn de riktige formlene slik at du raskt får resultatet.

Dette er en vanlig oppgave: å evaluere en dataserie i prosent. Se for eksempel på tabellen nedenfor.

Hvis disse dataene evalueres som en prosentandel, kan du finne ut for hver måned fra listen hvor mye det bidro til det samlede resultatet. Det er flere metoder for å nå dette målet. En pivottabell kan brukes for omfattende data. Gjør som følger for små bord som det i figuren:

  1. Klikk på den første cellen der en prosentandel av nabocellen skal bestemmes (celle C2 i eksemplet)
  2. Skriv inn følgende formel:
    = B2 / $ B $ 8
  3. Ring til FORMAT CELLS -funksjonen. Du kan gjøre dette i alle Excel -versjoner ved hjelp av tastekombinasjonen CTRL 1.
  4. Angi PERCENT i CATEGORY -listen.
  5. Bytt antall desimaler til 2.
  6. Lukk dialogvinduet med OK -knappen.

I den første cellen er prosentandelen allerede i et passende dataformat, som følgende figur viser:

Dra nå formelen fra celle C2 ned eller kopier formelen til cellene nedenfor. Din prosentvise evaluering er ferdig, som følgende figur viser:

Vær oppmerksom på at den andre cellereferansen i formelen som brukes må alltid referere til totalen (her: B8). Juster denne referansen til totalen du bruker i listene dine. Bruk en absolutt referanse (med et dollartegn foran kolonnen bokstaven og radnummeret) slik at du kan kopiere formelen uten at Excel endrer referansen.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave