Formel betinget sum over flere Excel -regneark

Innholdsfortegnelse

Slik bruker du totaler på tvers av regneark med betingelser

En arbeidsbok inneholder tabeller for månedene januar, februar og så videre. I en annen tabell med et sammendrag og ulike evalueringer, bør verdiene i E2 legges til fra alle månedstabeller hvis teksten "Ja" er i E1 i den respektive tabellen.

Siden SUMIF -funksjonen ikke kan brukes på tvers av flere tabeller, kan den ikke brukes til denne oppgaven. Du vil nå målet ditt på følgende måte:

Lag en liste over alle navnene på månedsarkene i tabellen der totalen skal dannes.

Tilordne områdetavnet "Arknavn" til denne listen. For å gjøre dette, skriv inn navnet i navnefeltet til venstre på formellinjen, eller ring opp kommandoen INSERT - NAME - DEFINE i Excel opp til versjon 2003. I Excel 2007 eller senere kan du finne kommandoen via FORMULER - DEFINED NAMES - DEFINE NAMES. Følgende figur viser arknavnene i et regneark:

Skriv deretter inn følgende formel i cellen i sammendraget og evalueringstabellen der ønsket total skal vises:

= SUMPRODUCT (SUMIF (INDIRECT ("'" & sheet names & "'! E1"); "Yes"; INDIRECT ("'" & sheet names & "'! E2")))

Hvis du ikke kopierer formelen, må du være veldig forsiktig med stavemåten. Skriv alltid inn et enkelt anførselstegn mellom to normale anførselstegn i det første argumentet i de to INDIREKTE funksjonene. Før utropstegnet er det også et ekstra anførselstegn etter et normalt anførselstegn.

Følgende figur viser bruken av denne formelen i en eksempeltabell:

I tilfelle flere tabeller legges til eller du sletter ark som det er tatt hensyn til så langt, bør du vurdere at du utvider eller reduserer området med arknavnene tilsvarende.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave