Sett inn tabelldata fra LibreOffice Calc i Writer

Innholdsfortegnelse

Når du overfører data fra et regneark til et tekstbehandlingsprogram, har du flere alternativer. Det kan være behagelig, men også irriterende.

Windows + Linux / tysk / åpen kildekode. En leser fra Computerwissen.de spurte:
"Jeg hadde nylig problemet med å ville lage en teksttabell med påfølgende dataserier (f.eks. Måneder eller dager i uken) i Softmaker Office. Det viste seg at det ikke var mulig å først lage denne tabellen i tabellprogrammet med dataene serien og deretter for å lage den videre behandling i tekstprogrammet som en teksttabell. Jeg kunne ikke gjøre det i LibreOffice heller. "
Faktisk står programmene med deres forskjellige funksjoner i hverandres vei. Når du kopierer tabelldata i Calc til utklippstavlen og limer dem inn i Writer, oppretter Writer et innebygd tabellobjekt. Selv om dette tilbyr alle funksjonene i regnearket, er det irriterende hvis du ikke vil bruke disse funksjonene i det hele tatt.
For å lime inn tabelldata i en tekstfil uten alle unødvendige funksjoner, velg Rediger / Lim inn spesial i Writer eller trykk Ctrl-Shift-V. Writer vil deretter vise flere alternativer for hvordan innholdet ditt kan limes inn, avhengig av innholdet på utklippstavlen.
Du kan velge "Uformatert tekst" for tabelldata. Tabellen din blir deretter satt inn linje for linje med faner som skilletegn. Velg deretter den innsatte teksten igjen og konverter den til en Writer -tabell. For å gjøre dette, velg i menyen: "Tabell / Konverter / Tekst til tabell". Du får et helt normalt Writer -bord uten tilleggsfunksjonene fra regnearket.
Flere tips om gratis regneark kalk finner du her.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave