Bruk to diagramlinjer i et Excel-diagram

Microsoft Excel tilbyr et bredt spekter av alternativer for å fremheve informasjon i diagrammer ved hjelp av former, farger og linjer.

Eksemplet nedenfor kombinerer tidligere data med fremtidige prognoser i et regneark. Du vil at den første delen av linjen i diagrammet skal tegnes i helt blått, mens du vil at linjediagrammets prognosedata skal tegnes i en tykkere grønn linje.

Hvordan vise to diagramlinjer i et Excel-diagram?

For å få plass til to forskjellige diagramlinjer i et diagram, må regnearket først struktureres i henhold til følgende skjema:

Som vist er tabellen opprettet med to kolonner: I den første kolonnen (B), skriv inn de faktiske dataene for den første delen av linjen. I den andre kolonnen (C) skrives prognosedataene som representerer den andre delen av linjen.

Viktig: Angi verdien for koblingspunktet til de to linjene i begge kolonnene. I vårt praktiske eksempel betyr dette at septemberverdien i cellene B10 og C10 er lagt inn i begge cellene.

Hvordan er diagrammet bygd opp?

For å lage diagrammet merker du hele dataområdet (A1:C13) mens du holder nede venstre museknapp.

I neste trinn, naviger til "Sett inn" -fanen og se etter linjediagram- eller områdekartkarttypen i menyområdet "Kart" . I sekvensen velger du det første 2D-linjediagrammet:

" I siste trinn høyreklikker du på prognoselinjen i diagrammet, som inneholder dataene fra månedene september til desember, og velger funksjonen Formater dataserier."

Dette åpner en alternativmeny på høyre side av skjermen hvor du kan formatere linjen. Du kan blant annet gjøre farge, transparens, tykkelse, linjetype og mange andre skjermtilpasninger. For vårt praktiske eksempel velger vi en grønn og sterkere linje og endrer innstillingene under punktene "Farge" og "Styrke."

Microsoft Excel-veiledning: Bruk to diagramlinjer i et Excel-diagram

"

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave