Finn den siste ikke-tomme raden i et Excel-regneark

I store Excel-regneark med tusenvis av linjer og informasjon er det lett å miste oversikten. I dette tilfellet støtter enkle matriseformler brukeren i å orientere seg bedre på regnearket. Hvis du for eksempel vil bestemme innholdet i den nederste tomme cellen i et regneark, kan du jobbe med en enkel matriseformel.

Hvordan lese innholdet i den siste ikke-tomme cellen ved hjelp av en matriseformel?

Bruk følgende matriseformel for å finne den siste ikke-tomme cellen i Excel-regnearket:

=INDEKS(område; MATCH(TRUE; HVIS(ISBLANK(område); område);1))

" For områdekonstanten, skriv inn referansen til celleområdet der du vil bestemme innholdet i den nederste cellen som ikke er tom. Det praktiske eksemplet nedenfor viser bruken av formelen i praksis. Celleområdet A1:A1000 ble spesifisert for konstanten "Rekkevidde". Det er viktig at du endrer begrepet "område" i formelen tre ganger for at formelen skal gi et riktig resultat."

Viktig: Når du skriver inn formelen, må du sørge for at det er en matriseformel. Du kan kjenne igjen en matriseformel ved at Excel viser den med krøllede parenteser. I motsetning til tradisjonelle formler, som alltid slutter med ENTER, krever matriseformler at du avslutter dem med tastekombinasjonen CTRL + SHIFT + ENTER.Excel legger automatisk til de krøllede parentesene i dette tilfellet.

Hva er forskjellen mellom en matriseformel i Excel og en normal formel?

Arrayformler i Excel betegner en spesiell type formler som brukes til å jobbe med flere verdier samtidig. Denne typen formel kan være svært nyttig når du skal behandle en stor mengde data. Matriseformelen i Excel, som vist i eksempelformelen i Excel ovenfor, lar deg utføre flere beregninger samtidig, noe som sparer deg for tid.

Når du bruker en matriseformel i Excel, vises resultatene i en matrise. En matrise er en matrise eller sekvensering av verdier arrangert i form av et rutenett. Hver verdi i matrisen har sin egen plass og kan ikke byttes med andre verdier. Matriseformler i Excel kan være veldig store og lar deg utføre komplekse beregninger i en formel.Du bør imidlertid huske på at matriseformler også kan være svært komplekse, så selv den minste feilen i formelen kan føre til en feilmelding.

Hvis du bruker en matriseformel i Excel, bør du alltid sørge for at du kan forstå og tilpasse innholdet riktig. For eksempel kan du enkelt endre formelen vist ovenfor for å passe dine behov ved å tilpasse celleområdet til regnearket ditt.

Det kan være nyttig å få verdien av den siste ikke-tomme raden i lange og nestede regneark. For å gjøre dette, bruk ganske enkelt en matriseformel som du kan tilpasse til dine individuelle behov. Det er viktig at du alltid trigger matriseformelen med tastekombinasjonen CTRL + SHIFT + ENTER for å få et korrekt resultat.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave